№ 0450-459 Математика 4 клас Богданович

450.

a⋅10 + 300
a = 4 ; 4⋅10 + 300 = 40 + 300 = 340
a = 40 ; 40⋅10 + 300 = 400 + 300 = 700
a = 400 ; 400⋅10 + 300 = 4000 + 300 = 4300
a = 210 : 210⋅10 + 300 = 2100 + 300 = 2400


451.

1) 600⋅6 = 3600 (кг) — маса 6 коней;
480⋅2 = 960 (кг) — маса двох корів;
40⋅10 = 400 (кг) — маса 10 овець;
2) 960 − 600 = 360 (кг) — більша маса двох корів від маси одного коня.
3) 480:30 = 16 (кіз) — за масою замінює одна корова.
30⋅5 + 40⋅4 = 150 +160 = 310 (кг) — маса 5 кіз і 4 овець.


452.

1) 20 + 24 = 44 (стор.) — друкують разом за день;
2) 44⋅k — друкують разом за к днів.
(20 + 24)⋅k ; k = 5 .
(20 + 24)⋅5 = 44⋅5 = 220 (стор.).
Відповідь: 220 сторінок надрукують обидві друкарки за 5 днів разом.


453.

Маргарита не могла тримати маргаритки, оскільки їх назва походить
від її імені, і лілії, бо їх тримала подруга. Отже, Маргарита тримала
мальви, Лілія тримала маргаритки, а Мальва тримала лілії.


454.

1) × 2300
5
11500
2)
× 2140
5
10700
3) 14 ц 09 кг − 6 ц 28 кг = 1409 − 628 = 781кг = 7 ц 81кг ;
4) 4 м 75 см + 9 м 09 см = 13 м 84 см ;
5) 2 кг − 300 г = 2000 г − 300 г = 1700 г = 1кг 700 г ;
6) 2 ц:5 = 200 кг :5 = 40 кг .


455.

Розв’язання:
1) 4 кг 720 г − 2 кг 345 г = 2 кг 375 г — маса курки;
2) 4 кг 720 г + 2 кг 375 г = 7 кг 95 г — маса курки і гуски;
3) 7 кг 95 г + 2 кг 350 г = 9 кг 445 г — маса індика;

4) 7 кг 95 г + 9 кг 445 г = 16 кг 540 г — маса усіх птахів.
Відповідь: 16 кг 540 г — маса разом гуски, курки та індика.


458.

1) × 20374
4
81496
× 123401
4
370203
× 35705
4
249935
× 240756
4
481512


459.

1) 4078⋅8 + 25409 = 58033
× 4087
8
32624
+ 32624
25409
58033
2) 6⋅43051− 28⋅35 = 257326
× 43051
6
258306
×
+
28
35
140
84
980
− 258306
980
257326

a
Joomla templates by a4joomla